luni, 5 ianuarie 2009

Islere



Ingrediente:

- 200 g. nuci macinate
- 200 g. zahar
- 400 g. faina
- 400 g. unt

Mod de preparare:

Puneti faina intr-un vas si apoi adaugati untul taiat bucatele mici. Frecati faina cu untul impreuna, apoi adaugati zaharul si nuca si amestecati bine toate ingredientele pana obtineti un aluat fraged.

Dati 1h la frigider, apoi puneti pe o planseta tapetata cu faina o jumatate din aluat si intindeti cu sucitorul. Se intinde de grosimea de 5 mm si cu o forma de taiat biscuiti sau fursecuri sa dau formele dorite (puteti folosi un pahar). Se coc la foc mediu citeva minute pana incep sa se rumeneasca pe margini, se scot din tava imediat cu un cutit si se pun pe un platou. Dupa ce acestea se racesc se ung cu gem sau crema de cacao, doua cate doua.

Pentru crema de cacao aveti nevoie de: 250 g. unt rece, 1/2 pahar apa, 150 g. zahar, 50 g. cacao. Frecati untul spuma si intre timp puneti restul ingredientelor la foc pana obtineti un sirop. Dupa racire incorporati putin cate putin untul si amestecati bine pana la obtinerea cremei. Pentru glazura folositi Finetti in doua culori.

Timp Preparare: 1 h 30 '

Pofta Buna!

6 comentarii:

  1. Ce bine arata, tot timpul auzeam de islere, dar nu stiam cum arata....mmmmm...imi plac, simple si de efect. Bravo Nicole !!!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Wauuu...ce minunatie.....si usor de realizat.
    Pup si La Multi Ani si tie. Sa ai un an superb.
    Cristiana.

    RăspundeţiȘtergere
  3. imi plac la nebunie asi putea sa manc cred ca o tona

    RăspundeţiȘtergere