duminică, 28 decembrie 2008

Bezele


Ingrediente:

- 4 albusuri
- 1 plic zahar vanilat
- 200 g zahar
- unt pentru uns tava

Mod de preparare:

Se bat albusurile intr-o cratita, se amesteca cu zaharul vanilat si se bat din nou cu zaharul pana se tine albusul bine. Compozitia trebuie sa fie destul de tare, astfel incat bezelele asezate pe tava sa nu se intinda. Puteti sa adaugati doua picaturi de colorant alimentar, daca doriti sa fie mai aratoase. Se unge o tava cu unt, se presara cu faina, se pun bezelele, fie cu cornetul, fie cu o lingurita, potrivit de mari, tinand seama ca ele cresc la copt. Se coc la foc foarte moale, circa o jumatate de ora, avand grija sa nu se ingalbeneasca. Dupa ce s-au racorit putin, se scot cu un cutit din tava si se servesc fie simple, fie lipite cate doua, cu frisca batuta sau cu inghetata la mijloc. Pentru aceasta, pe masura ce se scot, se apasa usor fundul cu degetul cel mare, ca sa formeze un fel de scobitura, in care sa intre mai multa frisca. Aceasta se pune cu lingurita. Bezelele pentru servit cu inghetata se fac ovale.

Timp de preparare: 50 min

Pofta Buna!

5 comentarii:

  1. foarte usor de facut si foarte simplu extraordinare retete felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. URASC BEZELELE mi se par dulciurile cu cele mai multe E-uri

    RăspundețiȘtergere
  3. arata bine !!oare sa ma incumet sa le fac?? eu abia incep sa descoper tainele gatitului si parca mie teama uneori ...daca nu iese!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi placeau bezelele cand eram mic, acum nu prea mai am aceeasi posta cand le mananc.
    Rtetete usoare

    RăspundețiȘtergere
  5. tare rea reteta! am facut aceste bezele, dar nici cainele nu le-a mancat, iar copii stau in spital in sectia boli infectioase! sa ne platiti pentru operatie! NU FACETI NIMENI ACEASTA RETETA!!! FU

    RăspundețiȘtergere