sâmbătă, 13 decembrie 2008

Friptura de porc cu vin alb



Ingrediente:

- 1 kg. carne de porc
- 150 ml. vin alb
- 1 ceapa medie
- usturoi dupa gust
- smantana
- 1 lingurita mustar
- sare, ulei, boabe de piper


Mod de preparare:

Se curata carnea si se impaneaza cu usturoi, dupa care se caleste pe o parte si pe alta intr-o cratita cu aproximativ 3-4 linguri de ulei. Peste carne se adauga ceapa taiata marunt, un pahar cu apa si se lasa sa fiarba. Dupa cca. 30 min de fiert se adauga vinul, cateva boabe de piper, sare dupa gust si introduceti cratita acoperita cu un capac in cuptor pana cand s-a fragezit carnea. In sosul format se adauga mustarul si 100 ml. de smantana si se mai da la cuptor cateva minute. Dupa ce s-a racit se scoate carnea si se feliaza. Se serveste fierbinte.

Timp de preparare: 1h 20 min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu