luni, 15 decembrie 2008

Ciorba de burta

Ingrediente:

- un os de vita
- 800 g. burta vita
- 2 galbenusuri
- 200 g. smantana
- un morcov
- o capatana usturoi
- 100 ml. ulei
- sare, piper alb
- 2 linguri otet

Mod de preparare:

Se fierbe osul, se strecura supa, se caleste morcovul ras in ulei si se adauga peste supa. Intr-un castron se pune smantana, 2 galbenusuri, 2 linguri faina, usturoiul pisat, 2 linguri de otet si se amesteca bine cu telu. Se mai adauga o cana de apa rece pentru omogenizare si se toarna in supa nu prea fierbinte, pentru a nu se face cocoloase. Se adauga burta fiarta si taiata fasii subtiri si se fierb toate 10 minute. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se serveste cu ardei iute.

Timp de preparare: 45 min

Pofta Buna!

4 comentarii:

  1. poti sa pui la sfarsit in ciorba cateva feliute de gogosar in otet,asa fac eu.am citit intr-un retetar din ala pt restaurante si sincer merge de minune.foarte interesant blogul tau,am sa mai trec

    roxana.m.

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci mult pentru idee, data viitoare cand o sa mai fac ciorba de burta o sa incerc. Ma bucur ca iti place bloguletul meu si te astept cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte buna ciorba ...;;) :X:X..

    RăspundețiȘtergere
  4. ciorba de burta cu faina!!! asta-i reteta invatata de la "bucatari?" din carciumi de gãri.

    RăspundețiȘtergere