joi, 18 decembrie 2008

Gogosi


Ingrediente:

- 600 g. faina
- 350 ml. lapte
- 30 g. drojdie proaspata
- 1 lingura zahar
- 3 galbenusuri
- 30 ml. esenta rom
- coaja de la 1 lamaie
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 praf sare
- 50 g. unt

Mod de preparare:

Incalziti laptele cat sa fie bine caldut, adaugati sarea, zaharul si dizolvati si drojdia. In faina din vas faceti o gaura in care turnati laptele in care ati dizolvat dorjdia, amestecati cu un pic de faina si lasati sa dospeasca.
Cand a dospit, adaugati cele 3 galbenusuri de ou, zaharul vanilat, coaja de la lamaie, esenta de rom si untul. Framantati totul bine pana aluatul face besici. Se pudreaza cu un pic de faina si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Cand a dospit il rasturnati pe o planseta data cu faina si cu mana il intindeti la grosimea degetului. Se decupeaza cu un pahar si la fiecare pancova facem cu degetul o adancitura in mijloc. Acoperiti si lasati asa inca 30 minute la dospit, dupa care se coc in ulei incins pe o parte, si pe cealalta. Pentru ornat ungeti partea de sus cu putina miere si presarati bombonele sau nuca de cocos.

Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu